Skip to content

Høstens program

Mandag, 25. september kl. 19.00

Tangokveld med «El Muro»

Trioen består av Åsbjørg Ryeng, bandoneon, Juan Pablo De Lucca, piano og Karl Espegard, fiolin.

El Muro

El Muro er en ung, internasjonal trio dedikert til den argentinske tangoen. De møttes for første gang i november 2016, og fikk varm mottagelse under deres debutkonserter i Gøteborg og Oslo. Nye opptredener i Sveits, Tyskland og Argentina ble gjennomført våren 2017. Ensemblet presenterer et program som spenner seg fra 40-tallets klassikere og Piazzollas tidløse musikk til nåtidens fusjon mellom elektronika og tango.

Med seg til Norge har El Muro sangeren Juan Villarreal fra Buenos Aires, som til vanlig er frontsanger i det berømte Orquesta El Arranque. I tillegg kommer bassisten Sebastian Noya, kjent fra Amores Tangos, det populære tangobandet som gjestet Oslo i vår.

 

 

 

 


 

Onsdag, 18. oktober kl. 19.00

«Gener, muligheter og etikk»

Direktør i Bioteknologirådet Ole Johan Borge

Portrettbilde-Ole-Johan-Borge

Ny genteknologi gir oss store utfordringer innen både dyreverdenen og planteverdenen. Hvordan takler vi forskning på befruktede egg, eggdonasjon, genredigering hos dyr og mennesker, samt lagring av informasjon i genbanker? Er det etisk forsvarlig å dyrke menneskekroppsdeler i dyr?

Går de teknologiske mulighetene innen bioteknologi fortere enn vi klarer å ta inn over oss både som moralske og politiske personer? Hvor mye skal menneskene tukle med det skapte liv?

Ole Johan Borge er direktør i Bioteknologirådet. Borge har doktorgrad innen stamcelleforskning og kommer fra en stilling som avdelingsleder i Innovasjon Norge, der han blant annet har arbeidet med å bistå norske bioteknologiselskaper.

 

 


 

 

Tirsdag, 7. november kl. 19.00.

«Norsk journalistikk – hva er godt og dårlig, og skal vi tro på?»

Direktør Knut Olav Åmås

 

Knut Olav Åmås

Knut Olav Åmås. Foto: Caroline Reistad/Fritt Ord

 

Stoler du på norske media? Er journalister etterrettelige og uavhengige?

Det er ikke lett å orientere seg i jungelen av informasjon. Noe er plantet, noe kan være falske nyheter og noe er sant. Sørger du ikke selv for en viss bredde i nyhetsformidlingen, er ikke ensretting langt vekk.

Knut Olav Åmås er direktør i Stiftelsen Fritt Ord. Han var redaktør og kommentator i Aftenposten i nesten et tiår, og er i dag fast ekstern kommentator der. Han har også vært statssekretær i Kulturdepartementet og redaktør i Samtiden. Fra 2015 til 2017 ledet han arbeidet med en offentlig utredning (NOU) om det norske mediemangfoldet. Han har doktorgrad i medievitenskap og har utgitt 18 bøker.

 

 


Tirsdag, 28. november kl. 19.00

«Kina – Midtens rike»

Journalist og utenrikskorrespondent Jørgen Lohne

Jørgen Lohne

Journalist Jørgen Lohne har kommet hjem i høst fra fire år i Kina. Tidligere har han fire år bak seg i Amman i Jordan. Det blir derfor ferske nyheter og vurderinger fra Midtens rike. Emner som ytringsfrihet, Norges forhold til Kina, hva med forholdet til Hong Kong, Taiwan og Nord-Korea. Her er det mye spennende informasjon vi bør forholde oss til.

Hvordan skal Norge politisk forholde seg til et land som har en femdel av verdens befolkning, som har verdens nest største økonomi men som ikke har demokrati?

 

Lohne er utdannet journalist fra 1985, og har cand mag i engelsk, historie og fransk.