Skip to content

Høstens program er under utarbeidelse.

Mandag, 25. september kl. 19.00

Tangokveld med «El Muro»

Trioen består av Åsbjørg Ryeng, bandoneon, Juan Pablo De Lucca, piano og Karl Espegard, fiolin.

El Muro

 El Muro er en ung, internasjonal trio dedikert til den argentinske tangoen. De møttes for første gang i november 2016, og fikk varm mottagelse under deres debutkonserter på milongaer i Gøteborg og Oslo. Nye opptredener i Sveits, Tyskland og Argentina ble gjennomført våren 2017. Ensemblet presenterer et program som spenner seg fra 40-tallets klassikere og Piazzollas tidløse musikk til nåtidens fusjon mellom elektronika og tango.

 

 

 


 

Onsdag, 18. oktober kl. 19.00

«Gener, muligheter og etikk»

Direktør i Bioteknologirådet Ole Johan Borge

Portrettbilde-Ole-Johan-Borge

Ny genteknologi gir oss store  utfordringer innen både dyreverdenen og planteverdenen. Forskning på befruktede egg, eggdonasjon, tillegge mennesker, dyr og planter nye egenskaper samt lagring i genbanker.

Går de teknologiske mulighetene innen bioteknologi fortere enn vi klarer å ta inn over oss både som moralske og politiske personer?

Hvor mye skal menneskene tukle med det skapte liv?

Ole Johan Borge er direktør i Bioteknologirådet. Borge har doktorgrad innen stamcelleforskning og kommer fra en stilling som avdelingsleder i Innovasjon Norge, der han blant annet har arbeidet med å bistå norske bioteknologiselskaper.

 

 

 


 

 

Tirsdag, 7. november kl. 19.00.

«Norsk journalistikk – hva er godt og dårlig, og skal vi tro på?»

Direktør Knut Olav Åmås

 

Knut Olav Åmås

Knut Olav Åmås. Foto: Caroline Reistad/Fritt Ord

 

Stoler du på norske media? Er journalister etterrettelige og uavhengige?

Det er ikke lett å orientere seg i jungelen av informasjon. Noe er plantet, noe kan være falske nyheter og noe er sant. Sørger du ikke selv for en viss bredde i nyhetsformidlingen, er ikke ensretting langt vekk

Knut Olav Åmås  er direktør i Stiftelsen Fritt Ord. Han var redaktør og kommentator i Aftenposten i nesten et tiår, og er i dag fast ekstern kommentator der. Han har også vært statssekretær i Kulturdepartementet og redaktør i Samtiden. Fra 2015 til 2017 ledet han arbeidet med en offentlig utredning (NOU) om det norske mediemangfoldet. Han har doktorgrad i medievitenskap og har utgitt 18 bøker.