Skip to content

Program for første halvår 2018

Alle er velkommen, men bare medlemmer i Steinhusets Venner kan forhåndsbestille billetter. To plasser på et medlemskap.


Onsdag, 31. januar kl. 19.00

«Før og etter Wirkola» og «Fjerdingslien»

med forfatter og folklorist Thor Gotaas

 

"Birken - Historien om det seige slitet". Foredrag med Thor Gotaas. Mandag, 22. februar kl. 19.00.

 

Norsk skihistorie på sitt beste, slik bare Thor Gotaas kan formidle det. Boka handler om skihopping i Norge fra 1940 fram til 1990. Dette var hoppsportens gullalder i Norge. Før og etter Wirkola er skrevet med Gotaas’ blikk for det seriøse og kuriøse, ikke bare for prestasjoner som ga store pokaler og gjeve medaljer, men også for skihoppingens sjel. Det blir også plass til historien om plassen ”Fjerdingslien” i Søndre land. En unik dokumentasjon av fortidas hverdagsliv i bygde-Norge, ei tid som kan virke fjern, men som likevel er så nær.

 

 

 

 

 

 


 

Onsdag 14. februar kl. 19.00

«Klassisk konsert»

Professor Sveinung Bjelland, piano og universitetslektor Bjarne Magnud Jensen, fiolin.

Sveinung Bjelland 1

Repertoaret er ikke helt bestemt, men kanskje César  Francks sonate for fiolin og klaver og Brahms intermezzo for solopiano. Musikerne vil også plukke satser fra de beste verkene. Her er vi garantert det beste.

Sveinung Bjelland har en rekke vellykkede innspillinger bak seg, både som solist og kammermusiker. Ikke minst hans innspilling med sonater av Scarlatti og Mendelssohn, er blitt mottatt med begeistring. Han har vært solist med alle våre største orkestre under profilerte gjestedirigenter, og han har gjestet en rekke konsertserier og festivaler i mange europeiske land.

Bjarne Magnus Jensen er en norsk fiolinist med en solid bakgrunn som solist, kammermusiker og orkesterleder. Han er en dyktig og allsidig fiolinist, som behersker mange forskjellige stilarter, og har vært på turné i Asia, Afrika, Sør- og Nord-Amerika, så vel som de fleste europeiske Bjarne Magnus Jensen 1land. Jensen er også etterspurt som gjestekonsertmester i mange av de norske orkestrene.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Torsdag 22. mars kl. 19.00

«Pasjonsmusikk fra barokken»

 

 Linnéa Sundfær Haug, sopran/blokkfløyte

 Ingeborg Aadland, sopran

 Thomas Schoofs Melheim, basslutt

 Kristine Rustad, viola da gamba

 

Barokkvartett

Dette musikkprosjektet er basert på komponisten Francois Couperins musikk Lecons de Tenebres – som oversatt til norsk er «leksjoner i mørket».

Høres kanskje litt dystert ut, men ble brukt som pasjonsmusikk i hele Europa under barokken. Dette er etter vår mening noe av den vakreste og mest uttrykksfulle musikken som finnes. Publikum vil få høre musikken fremført på historiske instrumenter av utøvere som har spesialisert seg innenfor stilen.

Alle fire er utdannet i inn- eller utland, og er sentrale utøvere av musikk fra denne tidsepoken.

 

 

 

 


Fredag 13. april kl. 19.00

«Poteter, prester og brennevin» Alle billetter solgt!

med Ingvar Hage, visepresident i Norske Akevitters Venner

Ingvar Hage

13. april er akevittens dag, og den markerer vi på Steinhuset i samarbeid med

Norske Akevitters Venner avd. Oplandske.

Vi får høre utdrag av potetens historie, herunder også potetprestenes rolle. Videre om poteten som vesentlig forutsetning for god, norsk akevitt, og om krydder og fatmodningens viktige rolle. Mat- og drikkekultur vil også være tema. Ingvar Hage har erfaring fra potetindustrien, inkl brenneriene.

 

 

 

 


Onsdag 2. mai kl. 19.00

«Krimkonsert» med ensemblet «Traktor» og forfatter Hans Olav Lahlum.

Traktor består av: Gunnar Flagstad, Kristin Fyrand Mikkelsen, Morten Jota Kristiansen, Sisssel Morken Gullord, John Ivar Knutzen og Johannes Skyberg.

 

Traktor Lahlum

 

 

 

 

Hans Olav Lahlum leser utdrag fra sin siste bok ”De fems tegn”, tonesatt av ensemblet Traktor med krimmusikk av beste merke. Her vil forfatterens stemme, musikk og stemninger smelte sammen til en opplevelse til ettertanke.

Hans Olav Lahlum er historiker, biograf, krimforfatter, sjakkspiller og SV-politiker.